Algemeen

Het Limburg Festival doet Nederweert aan!
Met dit jaar o.a. een verrassende wandeling vol dans!

Door Gilsing lokale media

Margje Wittermans, Foto Marjo Peeters

We staan aan de vooravond van de 37e editie van het Limburg Festival! Een theatraal feestje vol unieke voorstellingen, laagdrempelige tochten en uitdagende ervaringen. Voor het tweede jaar doet het Limburg Festival ook weer Nederweert aan!

Met 175 voorstellingen - waarvan 17 premières - op 53 locaties in 5 Midden-Limburgse gemeenten: Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Echt/Susteren en Roerdalen/Wassenberg (D). We toveren dit gebied om in een groot openluchttheater. Bezoekers worden uitgenodigd om het einde van de vakantieperiode samen te vieren middels diversen theatrale hartstochtelijke belevenissen. Te voet, met de fiets of zelfs varende.

Voorstellingen in de Gemeente Nederweert
Donderdag 8 augustus staat De Wenkbrauwerij met Post in Theaterboerderij Boeket in Nederweert. In “Post!” komt Ief Postino vertellen over brieven als communicatiemiddel, over gemis, heimwee en de nood aan traagheid. Aan bod komen Limburg, Italië, post, brieven schrijven, de jaren ’60, heimwee, vriendschappen,…

Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus neemt Margje Wittermans je mee in een poëtische en muzikale achtbaan over de innerlijke strijd van een actrice die moeder is geworden. Margje liet zich inspireren door haar dochtertje en vlocht gedichten van Vasalis, eigen verhalen en liedjes van Jeroen Mesker tot een intieme voorstelling over het artiestenleven en de impact van het krijgen van een gezin op je wezen als kunstenaar. Deze voorstelling staat in Theaterboerderij Boeket in Nederweert.

Zaterdag 10 augustus pakt het Limburg Festival uit met maar liefst drie wandelingen vol dans. Dans is een universele taal. Geen moeilijke woorden, maar enkel lichamen van dansers die een verhaal vertellen. Vijf acts strijken neer op verrassende locaties in het centrum van Nederweert.

Zondag 11 augustus kun je genieten van de muzikale voorstelling Opera Compact in de Landschapstuin in Nederweert. Deze voorstelling is voor iedereen die stiekem onder de douche "L'amour est un oiseau rebelle" zingt, voor iedereen die ieder jaar Verdi’s Slavenkoor tijdens Vasteloavend meezingt. Voor iedereen die niets heeft met krijsende sopranen, urenlange voorstellingen en mensen met pruiken op, die stompzinnige verhaaltjes spelen. Met andere woorden: alle haters van opera, jullie zijn welkom!

Maar er is nog zo veel meer!
Wat te denken van de vele bijzondere theatervoorstellingen op bijzondere locaties. Het uithangbord van het Limburg Festival. Variërend van komedie, dans, drama, muziek of slapstick. Enkele headliners zijn o.a.: Afslag Eindhoven met Martijn Crins uit Leveroy in een van de hoofdrollen, George en Eran producties, Het Groote Hoofd, Les Goulus, United Cowboys, Jelena Kostic, Sally Dansgezelschap Maastricht, Opera Zuid. Het is te veel om op te noemen!

Kijk voor het volledige programma het reserveren van kaartjes op onze website www.limburgfestival.nl

|Doorsturen