Interview met Sami

Door Gilsing lokale media

Stel je voor dat je op een dag wakker wordt in een heel andere omgeving, in een heel ander huis, in een heel ander bed, zelfs in een heel ander land. Hoe zou je je voelen?

Nee, we hebben het hier niet over een vakantiebestemming, maar een noodgedwongen vlucht naar een totaal ander land. Het zal tijd kosten om te wennen aan deze nieuwe situatie. De nieuwe omgeving, nieuwe gewoonten, nieuwe taal, ander eten en ga zo maar door. Wat zijn 1 van de eerste dingen waar je je op zou willen storten? Precies! Inburgeren en een nieuwe baan vinden zodat je in je eigen onderhoud kunt voorzien. Velen weten dat dit niet altijd meevalt. Toch is het mogelijk.

Een voorbeeld hiervan is Sami. Sami is in 2017 naar Nederland gekomen. Hij komt uit Syrië, uit een grote stad in het midden van Syrië om wat preciezer te zijn. Een hele verandering. Inmiddels woont hij 2 jaar in Nederland en is hij bezig met zijn inburgeringscursus. Hij heeft het gelukkig naar zijn zin en vindt de mensen aardig hier. De inburgeringscursus is wat pittiger. Hij geeft zelf aan dat het moeilijk is omdat het een nieuwe taal voor hem is. En zeg nou zelf, Nederlands is ook niet een van de aller gemakkelijkste talen om te leren. Toch slaat hij zich er goed doorheen, nog 1 onderdeel en dan is hij geslaagd.

In de tussentijd heeft hij werk gevonden. Wat voor werk? Hij is een van de bezorgers van Gilsing lokale media! Dankzij hem blijft u weer op de hoogte van het lokale nieuws! En Sami heeft er plezier in. ‘Veel lopen, dat is goed voor mijn conditie’ geeft hij zelf aan en ‘zo heb ik mijn buurt goed leren kennen’.

In samenwerking met de Gemeente Leudal heeft Gilsing lokale media dit traject gestart. Sami is erg te spreken over het traject, hij omschrijft de begeleiding als aardig en behulpzaam. Hij voelt zich welkom in Leudal. Dat is toch fijn om te vernemen.

Ook over zijn toekomst is hij positief gestemd. Zijn ambities liggen in de ICT. Het plan is om eerst zijn inburgering af te maken en vervolgens te starten aan een HBO ICT opleiding met uiteindelijk een baan in die richting.

We wensen Sami veel succes toe en zijn blij dat hij een van de nieuwe bezorgers geworden is!

Team Gilsing distributie

 

|Doorsturen