Algemeen

Schilderwerk om in te spiegelen
Zondag 13 oktober Sint Lucasdag

Door Gilsing lokale media

Het schildersgilde van het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof demonstreert deze zondagmiddag oude schildertechnieken die tegenwoordig nog maar zelden te zien zij. Al eens van marmerimitatie gehoord, waarbij op diverse soorten hout met speciale technieken marmer wordt geschilderd die van echte steen niet te onderscheiden is?

Vraag de schilders ook eens waarom en bij wie deze toepassing vroeger werd gebruikt, want ze vertellen graag over de geschiedenis van het schilderwerk. Hoe maakte men trouwens gebrandschilderd glas en op welke manier werd het verwerkt in glas in lood door de glazenier? Het schildersgilde laat deze middag ook zien wat het geheim is achter het maken van verf zoals dat vroeger als door Rembrandt zelf gedaan werd. Dit gebeurt door gebruik te maken van potmolens en lijnoliemolentjes en door het mengen en wrijven van aardverfstoffen. Laat je verrassen door de mannen in de witte jassen van Eynderhoof, kleding die kenmerkend is voor de schildersvaklieden van het leukste en spannendste openluchtmuseum van de (Eu)regio.

Ook deze zondagmiddag zijn de andere ambachten volop in bedrijf en is er op Eynderhoof weer veel te beleven en bewonderen. Oude ambachten zo tastbaar dat je honderd jaar wordt meegenomen, terug in de tijd. Speciale aandacht ook voor het boterstoten, ambachtelijk en op grootmoeders wijze. Natuurlijk met verse melk van de Nederweerter koe. Voor de kinderen meer dan voldoende ruimte om te ravotten en ouderwets te spelen. De volwassenen kunnen lekker uitrusten op het terras of binnen in de gezellige herberg. Lekker gebak uit eigen bakhuis en een winkeltje vol met ouderwets en (een beetje) verantwoord snoepgoed uit grootmoeders tijd. De muziek is vandaag van Mart Vervoort.
Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.eynderhoof.nl .

Halloween
Woensdag 16 oktober Eerste dag van het Pompoenfestijn en Halloween
In de herfstvakantie is het zeker goed en spannend toeven op Eynderhoof! Woensdag 16 oktober is de eerste dag van 3, waarin Eynderhoof inspeelt op de voorbereidingen voor het Halloweenfeest. Voor iedereen is er een pompoen om er een mooi gezicht van te snijden. Thuis kun je er later een lampje inhangen om straks met Halloween te griezelen. Maar je kunt ook natuurlijk een nestkastje timmeren, want we gaan de winterperiode in en dan denken we aan onze vogels. Als er nog tijd over is kun je bij de mandenvlechters een heksenbezempje maken. Ook leuk voor Halloween! Tussendoor kun je genieten van heerlijke pompoensoep!
Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl
Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties